OM OSS
Samskapingslabben er en ideell non-profit organisasjon som ble etablert 01.02 2024.
Primus motor i organisasjonen har samarbeidet i 15 år og lenger, der unike fagfelt og personlige mål om inspirere til sosial- og økologisk bærekraft binder gjengen sammen. Sammen ønsker vi å bidra til kunnskapsutvikling og brobygging gjennom nasjonale og internasjonale læringsnettverk. Vi er en medlemsorganisasjon der kunnskaps- og erfaringsdeling vil stå sentralt i våre medlemsmøter.
Organisasjonens styremedlemmer er Bjørn Hauger, Ellen Sjong og Guro Paulsen.
Nettverket har et internasjonalt nedslagsfelt med lokal forankring i Horten.
Visjonen Samskapingslabben – et drivhus for grensesprengende samarbeid!

Samskapingslabben – et drivhus for grensesprengende samarbeid
ILDSJELENE

Ellen Sjong har hele verden som arbeidsplass. Hun er utdannet lektor, er opphavskvinnen for flere pedagogiske verktøy og er forfatter og medforfatter på flere ulike publikasjoner. Hun brenner for blant annet smultringøkonomi, sosial bærekraft, klima og miljø. Ellen er en mektig drivkraft for å skape en bedre verden for alt levende på planeten vår og er godt i gang med å inspirere andre til det samme målet.

Bjørn Hauger brenner for samfunnutvikling, kunnskapsdeling og utvikling. Han er samfunnsviter (PhD) og er sentral i innføringen av fagfeltet styrkebaserte endringsprosesser i arbeid med organisasjonsutvikling. Han har gitt ut fagbøker, artikler, læringsmateriell og utviklet verktøy som skal bidra til å forløse potensialene til mennesker og organisasjoner basert på fagfeltene positiv psykologi og Appreciative Inquiry.

Guro Paulsen har et brennende hjerte for frivillighet og positive samfunnsendringer lokalt og globalt. Hun har en bachelor i sosiologi og har fordypet seg i internasjonal forståelse og samarbeid og ungdomskunnskap. Hun har en lang fartstid som speilderleder, komfirmasjonsveileder og miljøarbeider. Hun har jobbet tett med barn og unge med ulike utfordringer og har gjennom sterk engasjement vært en aktiv pådriver for et barnehjemsprosjekt i Nepal. Hun er opptatt av å bygge sterke, trygge nettverk og gi mennesker verktøy til å mestre livene sine.

Elisabeth S. Paulsen har lang fartstid som leder i offentlig sektor med en master i Innovasjon og ledelse. Hun brenner for frivillighet, demokrati og samskaping og har utviklet metoder og vertkøy innen styrkebaserte endringsprosesser. Hun er sertifisert i Open Space og prosessledelse. Hun har vært speider i mer enn 40 år og er aktiv speiderleder på fritiden. «Framtida skaper vi sammen! Samskaping er aktiviteter på tvers av sektorer hvor offentlige og private organisasjoner og virksomheter setter seg ned sammen med innbyggere for å finne ut og utvikle løsninger som bidrar til å utvikle og realisere gode løsninger på noen av vår tids utfordringer.«

Belinda K Orten er opptatt av kunnskapsformidling. Hun er utdannet Ingeniør, grafisk designer, fotograf og videograf. Hun har en rekke fordypningsfag på masternivå i organisasjonutvikling og ledelse, styrkebasert endringsledelse (Appreciative Inquiry), coaching, ledelse og samspill, positiv psykologi og prosjektledelse. Hun er sertifisert prosessleder og har vært med å digitalisere prosessleder faget. Hun har flere kurs i entreprenørskap med et stort hjerte for gründerutvikling. Hun har vært med å starte og utvikle flere bedrifter og er pådriver i flere globale nettverk. Hun jobber som rådgiver i offentlig sektor.

Trine Hauger er engasjert i opplæring, medvirkning, samarbeid og utvikling. Hun har tro på at alle mennesker har ubrukte ressurser som kan og bør forløses til glede og nytte for den enkelte og for samfunnet. Hun brenner for inkludering og for å skape rettferdighet og muligheter for alle. Dette har gjennom livet nedfelt seg i et særlig engasjement i opplæring av minoritetsspråklige barn og voksne. Trine er utdannet lærer og har tilleggsutdanning i mediekunnskap, pedagogisk veiledning og en mastergrad i skoleledelse. Hun har lang erfaring som lærer, skoleleder, prosjektleder og prosessleder på ulike nivåer innenfor offentlig sektor. Trine har utviklet materiell og ressurser til bruk i opplæring for barn og voksne, skrevet bøker og utviklet kurskonsepter. Nå er engasjementet i særlig grad rettet mot å styrke demensomsorgen.

Per Gunnar Opheim er et helstøpt prosjektmenneske som søker utvikling og nye løsninger på alle områder i livet. Han er åpen og nysgjerrig på mennesker og brenner for en rettferdig verden. Per Gunnar er utdannet ingeniør, har utdanning i psykologi, master i ledelse, er sertifisert samlivsveileder (PREP) og coach. Han har lang erfaring fra både offentlig, privat og frivillig sektor, som prosjektleder, rådgiver, kursholder, leder og gründer. Han har jobbet innenfor tekniske virksomheter, kultur, opplæring, sosialtjeneste og helse. Nå har han førstehånds erfaring med Alzheimers sykdom og engasjerer seg for en inkluderende og styrkebasert demensomsorg.