Bokutgivelser

Kom Alzheimer, og du skal møte motstand

v/ Trine Hauger

Boka: «Kom Alzheimer, og du skal møte motstand!: Med håp i møte med følelser, sykdom og vedtatte sannheter«

Av Trine Hauger – Utgitt av Følge Utvikling og Samskapingslabben

Om boken
«Kom Alzheimer og du skal møte motstand» er en rørende og inspirerende fortelling om håp, mestring og motstandskraft i møte med Alzheimers sykdom. Trine Hauger deler sin og ektemannen Per Gunnars reise etter at han fikk diagnosen som 61-åring. Denne boken er mer enn bare en personlig historie – den er et sterkt vitnesbyrd om hvordan det er mulig å finne mening, styrke og livskvalitet, selv når sykdommen setter store krav.

I boken møter vi et par som har valgt å møte sykdommen på en annerledes måte. Gjennom livsstilsendringer som kosthold, trening og aktiviteter som fremmer glede, har de klart å bremse sykdommens utvikling og bevare et aktivt og meningsfullt liv.

Boken gir et viktig budskap: Det er mulig å leve et rikt liv med demens, ved å fokusere på det som fungerer, fremfor på det som er tapt. Dette er et alternativt perspektiv på demensomsorg, som kan inspirere både pårørende og helsepersonell til å tenke annerledes om hvordan vi kan støtte personer med Alzheimer, og deres pårørende.

Hovedtemaene i boken:

  • Livsstilsendringer som verktøy: Hvordan kosthold, trening og gleder i hverdagen kan bidra til bedre velvære og økt livskvalitet.
  • Håp og muligheter: Hvordan håp, styrke og en positiv tilnærming kan endre forløpet for personer med Alzheimer.
  • Styrkebasert tilnærming: Lær hvordan man kan bygge på det som fungerer og bruke det til å skape et bedre liv.
  • Refleksjoner og verktøy: Boken inviterer leseren til å reflektere over hvordan man kan møte demens med verdighet, styrke og kjærlighet.
  • Recovery-tilnærming i demensomsorg: Fokuserer på ressurser og muligheter og innebærer en håpsfokusert og personsentrert tilnærming i møte med de som har sykdommen og  deres pårørende.

En invitasjon til håp
Trine og Per Gunnar har sammen skapt et nytt liv med Alzheimer – et liv fullt av mening, mestring og håp. To år etter diagnosen ser de konkrete resultater: Per Gunnar har bedre hukommelse, økt velvære og en sterkere tilstedeværelse. Dette er en inspirerende fortelling om hvordan et par kan finne styrken til å bremse sykdommens fremgang og leve et liv fylt med kjærlighet og glede. Boken er en kraftfull påminnelse om at det er håp, uansett hvor mørk diagnosen kan virke.

Hva kan du forvente av boken?

  • En gripende og ærlig personlig historie om håp og motstandskraft.
  • Praktiske verktøy og ideer som kan hjelpe både pårørende og helsepersonell i deres arbeid med personer med demens.
  • Refleksjoner over hvordan vi kan endre perspektiv på demensomsorg og finne nye muligheter i det som virker umulig.
  • En kraftfull oppmuntring til å søke det som fungerer, i stedet for å fokusere på det som mangler.

For hvem er boken?
«Kom Alzheimer og du skal møte motstand» er for alle som har en nær person som lever med Alzheimer eller annen demenssykdom, og for helsepersonell som ønsker å lære mer om alternative tilnærminger til demensomsorg. Boken er også en verdifull inspirasjon for alle som ønsker å finne håp, styrke og mening i møte med sykdom og livets utfordringer.

Et håp for fremtiden
Boken er en påminnelse om at det alltid er mulig å finne nye måter å leve et godt liv på, selv når sykdom setter oss på prøve. Gjennom Trine og Per Gunnars historie lærer vi at det finnes flere veier til et meningsfullt liv, uansett hvilke utfordringer man står overfor. Boken gir oss et lys i mørket, og viser oss at det er håp, selv i møte med Alzheimer. Du kan bestille boka her: https://www.folge.no/

Organisasjoner som begeistrer 2.utgave

v/ Bjørn Hauger

Hvordan leder man utviklingsarbeidet som får allerede gode virksomheter til å bli fremragende?

Hva er det som skaper organisasjoner som begeistrer både ansatte og ledere? Hvordan får man fram det beste hos sine ledere og medarbeidere? Hvordan tenke nytt som det som skal bli?

Boka gir en grundig innføring i metoden Appreciative Inquiry (AI). Appreciative Inquiry har som utgangspunkt at alle organisasjoner har noe som fungerer godt. Når man involverer ansatte, leder og samarbeidspartnere for å undersøke hva det er som bidrar til dette, legges det grunnlag for nye suksesser. Siktemålet med AI er å oppdage organisasjonens muligheter og å få realisert dem, og at de aktivt bruker sine ressurser til å skape sosiale forbedringer i det samfunnet de er en del av.

Boka gir en innføring i det du trenger å vite for å kunne lede eller delta i en AI-prosess i egen organisasjon. Den beskriver fasene og stegene i en AI-ledet prosess, hvordan man snur defensiv tenkning til offensiv tenkning, hvordan man går fram for å forske på beste praksis og legge til rette for innovasjon.

Denne reviderte utgaven tar for seg hva som skal til for at AI kan skape vedvarende positive endringer, og hvordan man skal forholde seg til kritikk og det negative. Eksemplene i boka viser blant annet hvordan AI kan bringe inn økologisk bærekraft og omsorg for naturen som en del av en organisasjonsutviklingsprosess.

https://www.kf.no/faglitteratur/organisasjoner-som-begeistrer